Szeretettel várunk minden érdeklődőt őszi rendezvényünkre Pacsmagra 2022. október 8-án!
A Szajkó Fakuckótól nem messze egy kitűnő programmal készülünk!
A meggyűrűzött madarak kézben tartása és elengedése egy örök élmény lehet minden gyermek, de akár a felnőttek számára is!
Megismerkedhetsz a madarászat izgalmával és szépségével, lesz énekes és ragadozó madár befogás és gyűrűzés.
A Pacsmagi-tavak Természetvédelmi Terület legjelentősebb értékét madárvilága jelenti. Számos madárfaj megfigyelésére nyílik lehetőség.

Az 1990-ben kialakított természetvédelmi terület Tamási határában, a Koppány folyó völgyében helyezkedik el. Itt főleg vizes élőhelyek, illetve kisebb részben erdők és gyepek találhatók. A védett terület kialakítását elsősorban az e térségben meghatározó jelentőségű, gazdag fészkelő és vonuló vízimadár-fauna indokolta. A tórendszer gém- és récefélék fontos költőhelye, többek között rendszeresen fészkel itt a nagy kócsag, a bakcsó, a törpegém, a szürke és vörös gém. A Pacsmagi-tavak az egyik legfontosabb hazai élőhelyét jelentik a fokozottan védett cigányrécének. A megfigyelések szerint a hazánkban észlelt madárfajok több mint fele előfordult már itt. A terület természeti értékei alapján a Nemzetközi jelentőségű vadvizek jegyzékébe 1997-ben nyerte el felvételét.